Free Hit Counter
Copyright © 2009 Blogul Plictisit.Toate drepturile rezervate.
Powered By Blogger

Compania Schaeffler a fabricat textile din părul deţinuţilor de la Auschwitz

Unul dintre pilonii industriei germane, gigantul Schaeffler, specializat în furnizare de piese de schimb pentru automobile, este acuzat că a folosit părul a cel puţin 40.000 de prizonieri de la Auschwitz în fabricile sale de textile din Polonia ocupată în Al Doilea Război Mondial.

Maria-Elisabeth Schaeffler
Potrivit cotidianului britanic “The Independent”, acuzaţiile sunt bazate pe descoperirile recente ale istoricilor polonezi de la Muzeul Auschwitz. Aceştia au descoperit role textile produse din părul deţinuţilor din lagăr într-o fostă fabrică a concernului Schaeffler din Silezia, regiunea sudică a Poloniei.

Descoperirea constituie o nouă lovitură adusă concernului german, care are 200.000 de angajaţi în lumea întreagă. Compania se zbate înglodată în datorii ce depăşesc 14 miliarde de euro şi se confruntă cu spectrul falimentului.

Maria-Elisabeth Schaeffler (foto), proprietara excentrică a concernului, şi-a făcut apariţia săptămâna trecută la un miting al sindicatului şi s-a smiorcăit cerând ajutor financiar din partea guvernului condus de cancelarul Angela Merkel.

Doamne ce sick cum sa faci asa ceva.....dapai oricum daca ne gandim cum se facea sapun din saracii prizonieri se pare ca oamenii astia bolnavi au gasit intrebuintare pt fiecare parte a corpului.....

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Doriti sa comentati?